Postare prezentată

Silabe orfane

Pentru toate morțile pe care le-am ținut strâns în mine și toate iubirile cărora le-am dat drumul aproape îmi sunt diminețile neîmbrățișat...

joi, 17 mai 2018

Hristos s-a înălțat!

Hristos s-a înălțat! Cinste Eroilor noștri!
Cu torțele aprinse am pornit aseară spre Cimitirul Eroilor, acolo unde dorm cei pe care lumea aceasta nu i-a mai încăput, cei pe care cerul i-a chemat prea devreme.
Cu lumânări în mâini, am mers alături de cei a căror jertfă nu o vom uita! Pentru că libertatea noastră li se datorează. Cei care au lăsat familii, cei care au lăsat la o parte propriile dorințe și așteptări și le-au așezat la picioarele țării.
O țară de autenticitatea căreia acum ne îndoim, de parcă am fi uitat legământul nescris al sângelui, de parcă am fi uitat că suntem români și ne-am fi îmbrăcat doar în haina propriilor neputințe și constrângeri.
Înainte de a fi țara lor, a celor care ne conduc acum, aceasta este țara noastră. A celor care muncim, a celor care sperăm, a celor care credem încă. Înainte de a fi țara noastră, aceasta este țara Eroilor, a celor care țin pe palmele însângerate trecutul și durerea acestui neam.
Să nu uităm cine suntem și câte secole s-a luptat, s-a murit, s-a săpat în temelia acestui popor. Și pentru că suntem, să-i cinstim! Și pentru că suntem, să ne înălțăm odată cu sufletul lor. Lumină din lumină!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu