Postare prezentată

Silabe orfane

Pentru toate morțile pe care le-am ținut strâns în mine și toate iubirile cărora le-am dat drumul aproape îmi sunt diminețile neîmbrățișat...

joi, 26 august 2010

Volum de versuri: ”Poemele Ioanei” de Mihaela R. Boboc

Volumul de versuri ”Poemele Ioanei” aparținând poetei Mihaela Roxana Boboc a apărut în luna august 2010 la Ed. Lorilav din Buzău, în cadrul proiectului "Scriitori buzoieni pentru literatura română”, sub egida Asociaţiei Culturale "Renaşterea Buzoiană", cu sprijinul financiar al Primăriei municipiului Buzău.




Cartea are 82 pagini și este structurată în 3 părți: ”Poemele Ioanei”, ”Memorii” și ”De la minte la inimă”.

Volumul este ilustrat cu grafica autoarei.



Cuvântul de întâmpinare aparține scriitorului Marin Ifrim:



”Dincolo de impresia clară că avem de-a face cu o poetesă viguroasă, posesoare a unui patent liric garantat, la Mihaela Roxana Boboc uimitoare este maturitatea conştiinţei, arhitectura acestei construcţii lirice împărţită în trei cicluri distincte prin tematică, fiecare scris în alt registru într-un întreg care dă senzaţia de blindaj indestructibil. În primul ciclu, cel care dă şi titlul volumului, „Poemele Ioanei”, autoarea îşi etalează sentimentalismul pur, reuşeşte să tuşeze în subţirimi diafane un personaj aproape real, un autoportret „la oglindă”, cu versuri foarte expresive.



În cel de-al doilea grupaj, „Memorii”, Mihaela Roxana Boboc împinge graţios poezia spre pasteluri molcome, calme, meditative, realizând imagini superbe, într-o epicitate lirică de profesionist, culorile poeziilor fiind aşezate într-o ordine clasică de întrebuinţare iniţiatică.



În fine, al treilea grupaj al cărţii, „De la minte la inimă”, poate fi considerat încă o surpriză plăcută. Poemul „Clipa creaţiei” deschide noua serie lirică în care adie un aer uşor elegiac, întregul având un caracter de moralitate pronunţată. În concluzie, o spun fără reţinere, prin ceea ce a publicat până acum, prin acest nou volum şi prin complexitatea şi cuprinderea preocupărilor sale culturale, Roxana Mihaela Boboc este una dintre cele mai bune poetese ale generaţiei sale, dacă nu cumva un fel de şef de promoţie.



Acest volum e premiabil de la un capăt la altul. Sunt onorat că l-am citit printre primii şi că mi s-a propus să scriu câteva rânduri de întâmpinare.



Mihaela Roxana Boboc este născută în Buzău, actualmente având domiciliul în Galaţi, unde şi-a desăvârşit studiile superioare în economie. Cartea sa a apărut la editura buzoiană „Lorilav”, în condiţii grafice deosebite, în tehnoredactarea surorii sale, Irina Mirică, cunoscută şi recunoscută de către toţi scriitori buzoieni ca profesionistă desăvârşită în realizarea tehnică a cărţilor.”

2 comentarii:

  1. Buna Miha
    de unde as putea cumpara Poemele Ioanei? (in Buzau daca se poa')

    Merci si felicitari daca n-am zis-o :)

    RăspundețiȘtergere
  2. acum locuiesc in Buzau, deci de la mine :)

    RăspundețiȘtergere