Postare prezentată

Silabe orfane

Pentru toate morțile pe care le-am ținut strâns în mine și toate iubirile cărora le-am dat drumul aproape îmi sunt diminețile neîmbrățișat...

marți, 31 decembrie 2019

Bilanțul iubirii

Singurul bilanț în care cred este cel al iubirii. Și acolo suntem mereu în contratimp. Nu îndeajuns de prezenți, de iubitori, de darnici cu cei din jur. Și totuși zilele curg, un An Nou stă la pândă, și timpul, această generoasă dar și critică gazdă, ne poftește la masă. O masă de sărbătoare, când ne promitem veșnicia. Ne promitem lucruri pe care le încălcăm apoi. Dar azi este despre focul de artificii. Despre muzică și veselie. Despre îmbrățișări. Și despre visele din paharul ciocnit la miezul nopții.
Azi este despre noi. La mulți ani, dragii mei! 
Să vă bucurați că (ne) suntem. Inima ne bate în trupul acesta, care ne poartă, uneori cu zbucium, alteori cu speranță sau acalmie prin frunzișul zilelor. Suntem vii. Să ne fim!

4 comentarii:

  1. De acel gând "rostit" la cumpăna dintre ani, vom spera că Cel-de-Sus ne va lumina drumul vieții, care vom avea și puterea de a spera să meargă mai departe. La mulți ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mulți ani! Să ne fim aproape întru literatură! Un an nou plin de împliniri și mai ales sănătate!

      Ștergere
  2. La mulți ani, oameni frumoși! Sănătate, că-i mai bună decât toate, bucurii și multă inspirație vă doresc! Poate anul acesta ne vedem toți! 😊

    RăspundețiȘtergere